пʼятницю, 14 серпня 2015 р.

Інформація для вчителя - початківця

Календарно-річний план - це проект, в якому перелічено теми, визначено загальні дидактичні завдання, встановлено терміни вивченя тем, розподілено за чвертями навчальний матеріал, визначено способи підсумкового та тематичного контролю, вказано основні дидактичні засоби. Основою для календарно-річного плану є навчальна програма з іноземної мови.
В разі поурочного планування завдання вчителя полягає в тому, щоб визначитися, як на даному конкретному уроці організувати процес навчання та виховання. Вчитель має усвідомити призначення кожного елемента уроку, його взаємодію з іншими елементами.
План уроку може бути коротким і розгорнутим. На початку конспекту зазанчається дата проведення уроку, його порядковий номер, група/клас учнів, тема, підтема, цілі. Потім послідовно викладається хід уроку: спочатку вступна частина, далі - основна та заключна.
Учитель-початківець мусить складати розгорнутий план-конспект, в якому має бути записаним іноземною мовою хід уроку, точні формулювання завдань, зразки виконання вправ
СХЕМА ПЛАНУ-КОНСПЕКТУ УРОКУ
Дата
      План-конспект уроку №____ в ____ класі
Тема:                                               Підтема:
Цілі:
      Практична/ні
      Освітня/ні
      Розвиваюча/чі
      Виховна/ні
Обладнання уроку:
Схематичний план уроку
  1. Організація класу           2 хв.
  2. Мовленнєва зарядка     3 хв.
  3. Основна частина уроку
  4. Підбиття підсумків        2 хв.


Немає коментарів:

Дописати коментар